Juridisch adviesbureau Almere

Juridisch adviesbureau Almere

Juridisch adviesbureau Almere

U woont in Almere en bent op zoek naar een juridisch adviesbureau dat u kan helpen bij een geschil dat u heeft met de verkoper van uw flat screen tv. Na drie jaar is het uw flatscreen er plotseling mee gestopt, in die zin dat het beeld compleet is uitgevallen. De verkoper van tv geeft aan dat u maar twee jaar garantie heeft op de tv en reparatie u geld gaat kosten.

U vindt het maar een vreemde zaak dat uw dure tv na 3 jaar al stuk is en u geen garantie heeft op de tv. U vraagt het juridisch adviesbureau of het wel klopt wat de verkoper zegt. Het juridisch adviesbureau in Almere geeft aan dat u in het geval van een nieuwe exclusieve televisie wel degelijk garantie heeft na drie jaar.

Juridisch adviesbureau bij non-conformiteit

De wetgever heeft namelijk bepaald dat een gekochte zaak de eigenschapen moet hebben die voor een normaal gebruik nodig zijn en dat de koper niet hoeft te verwachten dat die eigenschappen ontbreken. Het juridisch adviesbureau in Almere geeft aldus aan dat u de verkoper kunt aanspraken op een zogenaamd non-conforme zaak, waarbij u als koper het recht heeft om de tv kosteloos te laten repareren.

Maar wat als de verkoper aangeeft dat hij u niet verder wilt helpen omdat hij vindt dat u maar 2 jaar garantie heeft. Wat zijn dan de mogelijkheden voor u als consument? Het juridisch adviesbureau in Almere zal dan aangeven dat u eerst een jurist buitengerechtelijk de verkoper dient te laten aanschrijven. De jurist kan het wettelijk kader inzake koop goed uiteenzetten en daarbij duidelijk aangeven dat in het betreffende geval er sprake is van een non-conform product.

Juridisch adviesbureau helpt

Vaak helpt het inschakelen van een ter zake professioneel zoals een jurist in een dergelijk geval. De verkoper zal inzien dat hij de wet tegen zich heeft. Hij zal zich dan conformeren aan de wet en de tv laten repareren voor de koper. In het uiterste geval kan de zaak worden voorgelegd aan de kantonrechter door het juridisch adviesbureau in Almere. De kantonrechter kan een bindende uitspraak doen die ook ten uitvoer kan worden gelegd door een deurwaarder.

Juridisch adviesbureau nodig?

Heeft u een juridisch adviesbureau in Almere nodig? Neem dan contact op met Precise and Wise Juristen.





Google